Google+ Followers

Tuesday, September 23, 2014

Tempahan Kembali dibuka..Sticker murah Kalis Air

assalam

kenapa tiba tiba entri tempahan sticker kembali dibuka??

maaf atas hibernasi yang terlalu lama..saya bercuti di kampung.. kehamilan makin membesar dan semakin dekat dengan duedate makin jauh saya meniggalkan blog sticker ni,malah tempahan sticker jugak ditutup,.tak sempat nak announce  yang saya cuti bersalin,..kecian dekat pelanggan yang wassap dan sms untuk tempah sticker..

saya berpantang di kampung, di mana LINE DIGI takde! so sms dan call memang tak dapat.bila keluar pekan baru bertalu talu sms masuk..dengan missed call nya,.dengan sms nya..maaf tak terlayan.lagipun maybe da basi kan!  nasib baik di rumah ayah saya ni ada internet,so boleh WIFI. so wassap dan FB boleh la masuk terus,,

okes, oleh sebab permintaan yang tinggi, saya tak boleh tunggu lepas raya Haji untuk bukak semula,
memandangkan suami saya ada di KL sebab kursus dan kerja, suami saya akan proses semua tempahan sticker.saya akan uruskan order dan payment sahaja, nak print sticker dan pos akan dilakukan oleh suami..sebabnya segala peralatan printing ada di rumah kami di KL.

terima kasih atas keprihatinan kalian dan kerjasama yang kalian berikan..


untuk tempahan sticker boleh hubungi saya

NORHAFISZAH JOHARI
013 6323715

buat masa sekarang kami hanya akan menggunakan akaun CIMB sahaja,,

antara contoh sticcker ya.
refer pada detail yang diberikan dalam setiap gambar ye
(edisi campur2, so tak ikut saiz dan warna)



anything wassap je saya

maaf pic blur sebab salah resolution














Friday, September 5, 2014

SET BERSALIN TANAMERA

Assalam...

selamat sejahtera semua pembaca blog tersayang..page ni khas untuk menceritakan secara detail produk bersalin jenama TANAMERA.

saya merupakan pengedar sah produk bersalin TANAMERA. boleh COD jugak area Lembah Klang. tapi ikut pada masa yang terluang la ye.CHERAS, KL, BANGI,SERDANG, dan kawasan sekitar.selain COD saya lebih suka untuk poskan semua barangan ni mudah dan cepat..


ini merupakan set lengkap SET BERSALIN TANAMERA




ITEM DALAM KOTAK SET BERSALIN


100% semulajadi 
No chemical,no colouring, no preservative,

Safe for mother,unborn child and baby



Terdapat 10 item dalam set bersalin TANAMERA

1.VCO
2.HERBAL.MASSAGE OIL
3.HERBAL TEA
4.BROWN FORMULATION SOAP
5.BENGKUNG
6.PILIS
7.TAPEL
8.HERBAL BATH
9.FEMININ HERBAL WASH
10.BOREH BODY SCRUB







SET BERSALIN LENGKAP TANAMERA

Harga : Rm335 (free postge to semenanjung)+free gift
            :rm345 (free postge to sabah sarawak)+free gift



Pm me

Sms/whatsapp :0136323715
Email:norhafiszah@gmail.com








Selain dari set Tanamera, saya jugak ada jual loose item..dan pakej beserta loose item..mari lihat!!


VCO = Minyak kelapa Dara

A - Standard Set =RM335
      Sabah & Sarawak = RM345

B - Standard Set + 1 VCO =RM365
      Sabah & Sarawak = RM375

C - Standard Set + 1 Brown Soap = RM 350
      Sabah & Sarawak = RM360

D - Standard Set + 1 VCO + 1 Brown Soap = RM380
      Sabah & Sarawak = RM390

E - Standard Set + Lavender Floral Water = RM360
      Sabah & Sarawak = RM370

F- LOOSE ITEM PRENATAL  (VCO+BROWN SOAP +HERBAL MASSAGE OIL)=RM88



FAEDAH / CARA GUNA PRODUK
Anda Mungkin tertanya-tanya bagaimana cara guna barangan yang terdapat dalam set TANAMERA ini, serta apa faedah kebaikan yang terdapat pada setiap jenis barang ini. Anda juga tak perlu risau kerana didalam setiap Set Bersalin TANAMERA yang anda beli, buku panduan penggunaan ada disertakan sekali untuk memudahkan anda. Panduan dan jadual penggunaan juga disertakan sekali sebagai rujukan untuk anda mula menggunakan setiap produk.

Berikut adalah keterangan tentang faedah yang anda dapat dari setiap Set Bersalin TANAMERA Postnatal Care.

1. Minyak Kelapa Dara - COLD PRESS VIRGIN COCONUT OIL
(Minyak Kelapa Dara yang diproses cara sejuk, ditekan dan berkualiti tinggi ) 

Minya Kelapa Dara (VCO) merupakan minyak terbaik didunia. Ia adalah makanan yang berkhasiat, membantu proses penyembuhan, memberi perlindungan dan lazat. Minyak kelapa kaya dengan asid laurik, satu struktur yang unik molekul rantaian asid lemak sederhana, ia anti-virus, anti-bakteria dan anti kulat. Asid laurik yang terdapat dalam minyak kelapa juga boleh didapatio dalam susu ibu manusia Disebabkan itu, bayi yang menerima susu ibu mempunyai sistem imun yang lebih baik berbanding dengan bayi yang tidak menerima susu ibu. Untuk mengekalkan kesihatan yang baik, orang dewasa disarankan mengambil 2 hingga 3 sudu minyak kelapa dara sehari.Apabila ia diambil secara konsisten, minyak kelapa ini membantu membakar lemak kepada tenaga dan ia membantu penurunan berat badan. 

Faedah kesihatan yang terdapat pada minyak kelapa adalah terlalu banyak!. Ini termasuk dari segi penjagaan wajah, kulit, mengawal tahap kolestrol, meningkatkatkan tahap imun, membaiki sistem penghadaman dan metabolisma, mengurangkan risiko sakit buah pinggang, tekanan darah tinggi, diabetis, kanser, gigi dan kekuatan tulang. Manfaat ini semua disebabkan oleh kandungan asid laurik, asid kaprik dan asid kaprilik yang terdapat dalam minyak kelapa.

Paling penting bagi bakan ibu, minyak kelapa dara telah digunakan sejak dahulu lagi oleh para ibu yang mengandung sebagai penawar semulajadi untuk persediaan dan membantu proses bersalin. Penggunaan minyak kelapa ini disarankan bagi sapuan dan urutan pada kawasan perineum supaya ia lembap dan lembut. Apabila diminum ia bertindak sebagai pelincir untuk membantu proses kelahiran. Minyak kelapa dara ini sangat menakjubkan.

Produk  Minyak Kelapa Dara TANAMERA ini adalah kualiti terbaik. Produk ini amat kami sarankan
kepada bakal ibu untuk menggunakannya pada awal kehamilan

Faedah TANAMERA Cold Pressed Virgin Coconut Oil:
a. Melembabkan dan menghalang tanda parut, sapukan pada kulit lembab
b. Untuk mengurangkan risiko terkoyak, gunakan VCO dan urut kawasan perineum. Minum satu suduteh setiap hari, sekitar 3 atau 4 minggui sebelum tarikh dijangka bersalin (DDE).
Untuk kontraksi

a. Meminimakan pengoyakkan perimeum dan melancarkan kelahiran, pada awak kontraksi minum beberapa sudu teh minyak kelapa dara secara teratur dan sapukan sedikit pada kawasan perineum 
Penggunaan selepas bersalin

a. Menghilangkan tanda parut dan melembabkan payudara dan mencegah kekeringan pada puting.
sapukan pada kulit lembab.

b. Untuk mengurankan berat badan, minum 2 sudu setiap hari.
c. Boleh digunakan sebagai minyak urut bayi


Cara Urutan Perineum

Terdapat beberapa cara untuk melakukan urutan. Ia boleh dilakukan setiap hari sebelum hari anda dijangka bersalin dan ia membantu proses kelahiran dan mengurangkan risiko koyakan.


Pertama sekali basuh tangan anda, kemudian lakukan ditempat yang selesa atau privasi. Duduk atau bersandar mengikut keselesaan anda, Boleh juga meminta bantuan suami. Letakkan Minyak Kelapa Dara (VCO) ke ibu jari anda dan kawasan sekitar faraj / perineum.


Letakkan ibu jari anda sekitar 1 inci kedalam faraj, tekan kebawah dan sekeliling pada masa yang sama, Buat secara lembut sehingga terasa kerenggangan dan sedikit pedih. Kemudian dengan ibu jari anda, tekan selama 2 minit ke kawasan tersebut sehingga rasa sedikit kebas dan kesan pedih mula hilang, Anda boleh buat secara perlahan-lahan.


Apabila anda terus menekan dengan ibu jari anda, secara perlahan lakukan urutan lembut pada bahagian bawah vagina. untuk sekitar 3 minit.


Lakukan juga urutan secara menarik dan tolak pada bahagian bawah vagina dengan ibu jari. Ini membantu merenggangkan kulit. Ini kerana kepala bayi akan melalui kawasan tersebut


Lakukan rutin urutan ini setiap hari bermula dari minggu 30 kehamilan. Anda akan dapati kawasan Perineum / vagina anda lembut dan tidak tegang.


Hasil kajian juga menunjukkan caara ini dapat membantu proses kehamilan.


*Saya berharap usaha yang dilakukan dapat membantu semua.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


VCO
Membantu memudahkan proses kelahiran.Mengurangkan rekahan pada kulit dan melembabkan. Ia membantu juga mengurangkan berat badan, paras kolestrol dan memperbaiki keadaan kencing manis.

BROWN SOAP
Menanggalkan kulit mati/kesan hitam pada kulit seperti celahan ketiak, kelengkang. Membuatkan badan rasa bersih dan segar.

LAVENDER FLORAL WATER
Menenangkan minda akibat tekanan dan kesukaran tidur. Sesuai untuk migrain, sakit kepala, kelesuan. Semburkan pada wajah atau tempat rehat/bantal

HERBAL MASSAGE OIL
Meransangkan peredaran darah, melegakan otot. Menggalakkan pembuangan angin dalam badan

FEMININE HERBAL WASH
Sesuai digunakan samada bersalin secara normal atau pembedahan. Membantu proses penyembuhan luka dan anti bakteria. Mengurangkan keradangan dan menyahbau serta menegangkan otot bahagian genital.

HERBAL BATH
Menyegarkan dan memulihkan tenaga sambil melegakan otot-otot yang lesu. Menyahbau badan.

BOREH BODY SCRUB
Ia bersifat memanas untuk menyegarkan otot dan memulihkan badan yang lesu. Mengurangkan air berlebihan dalam badan.

HERBAL TEA
Membantu menyembuhkan badan dengan meransang peredaran darah dalaman. Membuang darah beku dari rahim dan keradangan. Melegakan masalah sembelit.

CALMING HERBAL PASTE
Mengurangkan keletihan dan menyegarkan minda akibat kekurangan tidur dan tekanan. Meredakan kesakitan kepala dan bahagian mata.

FIRMING HERBAL PASTE
Membantu menguatkan dan menegangkan otot-otot perut serta kulit. Meransangkan pengaliran darah ke bahagian perut. Digunakan bersama bengkung.